Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

«ΤΑΚΗΣ» ΚΑΙ Π. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ένας αξιόλογος FORUM-διάλογος!

«ΤΑΚΗΣ» ΚΑΙ «ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ»: Ένας αξιόλογος διάλογος!

1. ΤΑΚΗΣ: «Θα επρεπε να μας εκπλησσουν και οι πολυελαιοι στις εκκλησιες, γιατι ο ηλεκτρισμος ειναι τεχνολογια και παλιοτερα οι ιερεις δεν ειχαν ηλεκτρισμο στις εκκλησιες?»
1. ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι πάντως πρόκληση ένας τεράστιος εντυπωσιακός και πανάκριβος πολυέλαιος. Έτσι δεν είναι;

2. ΤΑΚΗΣ: «Οπως επισης θα επρεπε να μας εκπλησσει που κυκλοφορουν οι ιερεις με χρηματα στις τσεπες τους, διοτι το χρημα ειναι περισσοτερο στοιχειο του Σατανα, παρα του Θεου. Αν ομως δεν ειχαν χρηματα, τοτε πως θα εξοικονομουσαν τα προς το ζην?»
2. ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το χρήμα είναι του Θεού ή του Σατανά, ανάλογα με την προέλευση του και τη χρήση του. «Ανεμομαζέματα - διαβολοσκορπίσματα», λέει μια παροιμία. Ο ιερέας έχει το μισθό του και κανένας δεν τον κατηγορεί γι αυτό. Όταν όμως χρηματίζεται, όταν παίρνει «τυχερά», τότε είναι του διαβόλου, μοιάζει με τον Σίμωνα τον μάγο («Σιμωνία» το λέμε το έγκλημα αυτό) και είναι άξιος καθαίρεσης!..

3. ΤΑΚΗΣ: «Δυστυχως θελουμε δεν θελουμε, ζουμε ολοι σε μια κοινωνια του Σατανα...»
3. ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Συ είπας, Τάκη!

4. ΤΑΚΗΣ: «...και δεν μπορουμε να απαιτησουμε απο τους ιερεις να αποδημησουν εις τον αλλον κοσμο του θεου, ωστε εμεις να μην εκπλησσομεθα».
4. ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πώς θα αποδημήσουν πρόωρα (από... πείνα!) κ. Τάκη μας («στον άλλον κόσμο του Θεού», ή αλλού ανάλογα με τα έργα τους) όταν αμείβονται σαν δημόσιοι υπάλληλοι; Ξέρετε πόσος κόσμος λιμοκτονεί από την ανεργία;
Και για να χαριτολογήσω: Mήπως είσαστε... ταμίας σε κανένα ναό; (εδώ γελάμε, ε;)

5. ΤΑΚΗΣ: «Οσο για το ιντερνετ, αργοτερα που θα μετατραπει και αυτο σε πεπαλαιωμενη τεχνολογια, δεν προκειται να προκαλει ουδεμιαν εκπληξιν η χρησιμοποιησις του απο ιερεις».
5. ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έχουμε ήδη απαντήσει ότι δεν υπήρχε έκπληξη επ αυτού.

6. ΤΑΚΗΣ: «Οπως δεν μας προκαλει εκπληξη η εισοδος τους σε τραινα, αυτοκινητα, πλοια και αεροπλανα, παρ'ολο που ο Χριστος και ο αποστολος Παυλος κυκλοφορουσαν πεζη, η το πολυ-πολυ σε γαιδουρακια.»
6. ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Είναι αλήθεια ότι αρκετοί («πτωχοί» σχετικά) ιερείς κινούνται με τα μέσα μαζικής κυκλοφορίας (λεωφορεία, τρένα, κ.λπ.) και σε έκτακτη ανάγκη παίρνουν και ένα ταξί, ή έχουν και κανένα «Λάντα», ας πούμε, ...και μοιάζουν έτσι με τον πτωχό Ναζωραίο που κυκλοφορούσε πεζός ή με το γαϊδουράκι, όπως λέτε. Αυτοί όμως είναι η μειοψηφία, στο χώρο. Οι περισσότεροι, οι μεγαλοπαπάδες πλούσιων ενοριών, οι μεγαλόσχημοι (δεσποτάδες κ.λπ.), κυκλοφορούν με πανάκριβα αυτοκίνητα, ...και μοιάζουν έτσι με τους Φαρισαίους της εποχής του Χριστού και με τους Πιλάτους και με όλους τους κατακτητές Ρωμαίους άρχοντες που για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν χρυσοστόλιστες άμαξες που τις έσερναν άλογα ή που τις σήκωναν υπηρέτες!...

Δεν υπάρχουν σχόλια: