Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

«Ωραίος» λοιπόν (και όχι μόνο φατσικά), και, ο Ιερώνυμος!!!

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2008 4:30 μμ
ο Forum EPISKEPTHS έγραψε:

Δεν έχεις καταλάβει αγαπητέ, ότι μόνο Ορθόδοξοι δεν είναι οι περισσότεροι από τους Δεσποτάδες μας; Δεν κάνουν λοιπον ατυχή σχόλια, αλλά έτσι κατά καιρούς δίνουν το στίγμα τους.

Προτεσταντική η εικόνα που έτσι έβγαλε ο Ιωαννίνων. Και δεν του ξέφυγε η λέξη «ξόανα» αλλά την είχε καλά προμελετήσει αφού ήταν μέσα στην συνέντευξη που έδωσε στην μεγαλύτερη εφημερίδα της Αθήνας.


Αυτός προτεσταντικά, και άλλοι Νικολαϊτικά!

Σου θυμίζω τη συνέντευξη που έδωσε ο Ζακύνθου σε πορνοπεριοδικό, στην οποία τασσόταν υπερ των προγαμιαίων σχέσεων!
Δυστυχώς όμως φίλε, τα «ξόανα» (δεσποτάδες, προβοκάτορες), δεν εκβάλλονται από την εκκλησία αλλά επιπλέουν κιόλας! Στην εκλογή αυτή, οι δυο κύριοι υποστηρικτές του Ιερώνυμου ήταν από την αρχή αυτοί οι δυο μητροπολίτες: Ο Ιωαννίνων, και ο Ζακύνθου!!!..


«Ωραίος» λοιπόν (και δεν εννοώ μόνο φατσικά), και, ο νέος Αρχιεπίσκοπος: Αμέσως μετά την εκλογή του, πήγε σε ένα μοναστήρι της μητρόπολης όπου ήταν μέχρι τότε μητροπολίτης, και προσκύνησε τα «λείψανα» ενός αγίου (;) που ο ίδιος είχε φέρει από τη Βενετία!!!..

Τι εμπιστοσύνη μπορεί να έχει κανείς για την γνησιότητά τους, όταν προέρχονται από τους παμπόνηρους (βλέπε Ουνία, κ.λπ.) παπικούς;
Αλλά ξέχασα: Η νέα παρέα που είναι από χτες στα πράγματα, είναι φιλοπαπική! Δεν θεωρεί τον παπισμό αίρεση, αλλά αντιμετωπίζει το Βατικανό σαν «αδελφή Εκκλησία»!


Αυτό το «αδελφάτο» που τώρα διοικεί, είναι αυτό που έσπρωξε τον Χριστόδουλο στις φιλοπαπικές του δραστηριότητες. Γι αυτό και ο νέος Επικαθήμενος της Εκκλησίας μας, δήλωσε χτες ότι θα συνεχίσει το (φιλοπαπικό, τι άλλο;) έργο του Χριστόδουλου, δείχνοντας τάχα ενωτικό πρόσωπο!
Όπως «ενωτικό» πρόσωπο είχε δείξει και ο Χριστόδουλος αμέσως μετά την δική του εκλογή, όταν (δίνοντας έτσι το χέρι στους Σεραφειμικους) είχε αποκαλέσει τον Σεραφείμ «παππούλη» του! Και γι αυτό αντί να καθαρίσει την Εκκλησία όπως υποσχέθηκε, κουκούλωσε τα σκάνδαλα, ακριβώς όπως και ο «παππούλης» του, έκανε!!!..

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:

Ο Ιωαννίνων για τις εικόνες: Οι χριστιανοί, λατρεύουν ξόανα!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τον Ιούλιο του 2002 μεταφέρθηκε το δεξί χέρι του Αγίου Ιωάννου του Καλυβίτου από την Πάρμα της Ιταλίας στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Καλυβίτου Βαθέος Αυλίδος. Το οτι το ιερό σκήνωμα του Αγίου το είχαν πάρει οι Παπικοί αναφέρεται στον βίο του Αγίου Ιωάννου, από τον Αρχιμανδρίτη Χαράλαμπο Βασιλόπουλο (εκδόσεις Ορθοδόξου Τύπου). Ειλικρινά προβληματίζομαι για τη προσχώρηση επισκόπων στον οικουμενισμό και οτι η μεταφορά του Τιμίου λειψάνου μπορεί να είναι πρόσχημα "αδελφοποίησης" του Παπισμού αλλά πιστεύω οτι πρόκειται για αληθινό και όχι για κατασκευασμένο άγιο. Άλλωστε απαιτούνται χειροπιαστές αποδείξεις για την υποστήριξη της μιας ή της άλλης θέσης. Υπάρχουν αποδείξεις που να δείχνουν οτι γίνονται συμπροσευχές ή συλείτουργα μεταξύ Ιερωνύμου και Πάπα;