Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

Διάλογος με τον Μιχάλη

27 Φεβρουαρίου 2008

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ SITE ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΤΙΜΑΩ ΝΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΕΔΩ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ BLOG:

1. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΞΙΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ (ΜΕ ΠΑΘΗ ΟΠΩΣ ΚΙΝΑΙΔΙΣΜΟΣ, ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ) ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

2. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ? ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ?

3. Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΟΤΣΩΝΗΣ ΕΔΙΩΞΕ ΚΙΝΑΙΔΟΥΣ ΑΠΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΘΡΟΝΟΥΣ?

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ?

ΜΙΧΑΛΗΣ




Γεια σου, Μιχάλη! :-)

Μιχάλης, ποιος Μιχάλης; Ο φίλος μήπως που ανήκει στο λεγόμενο παλαιό ημερολόγιο; Θέλεις να μου φρεσκάρεις λίγο τη μνήμη, σε παρακαλώ;
Τι είχαμε πει σε άλλο σάιτ σχετικά;

Τέλος πάντων, στο μεταξύ εγώ, θα σου απαντήσω σε ότι με ρωτάς:

1. Ότι υπάρχουν τέτοιοι επίσκοποι, που λες, και βέβαια υπάρχουν. Και για να τους προστατεύσει η ιερά Σύνοδος της εκκλησίας της Ελλάδος, έχει κάνει σχετικό διάβημα στην αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Μη ξεχνάς και τις κασέτες με ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο που αποδίδονται στον πρώην μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα.

2. Με ρωτάς αν είναι πολλοί ή λίγοι. Έχει σημασία αυτό; Άσε το ότι εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω κάτι τέτοιο, αλλά έστω και ένας να είναι και να τον καλύπτουν, το κακό είναι το ίδιο. Έτσι δεν είναι;

3. Χαρακτηριστικό πάντως (του πλήθους των) είναι και το εξής: Όταν ξεκίνησε ο Μουλατσιώτης την δισκογραφική επιχείρηση του, και βρισκόταν συνέχεια αυτός και τα καλογέρια του στα κανάλια, πολλές φορές μάλιστα ανάμεσα σε μισόγυμνες γυναίκες, η ιερά Σύνοδος («σκανδαλισμένη») θέλησε να τον μαζέψει, αλλά κώλωσε όταν ο Μουλατσιώτης απείλησε ότι θα βγει δημόσια και θα αποκαλύψει ποιοι δεσποτάδες κρύβονται πίσω από τα παρατσούκλια με τα γυναικεία ονόματα.

4. Μην ξεχνάμε ακόμα και τα «άντε από εδώ μωρή», του μητροπολίτη Ζακύνθου προς συνάδελφο του, στην κηδεία του πατριάρχη Αλεξάνδρειας, σε επεισόδιο που έγινε μπροστά στα μάτια του Στεφανόπουλου (προέδρου της δημοκρατίας, τότε) που παραλίγο να φάει ένα δίσκο με ποτήρια στο κεφάλι όταν αυτός (ο δίσκος) εκτοξεύθηκε στον αέρα μετά από μια οργισμένη κίνηση του Χρυσόστομου κατά τον διαπληκτισμό του αυτόν.

5. Ο ίδιος μάλιστα ο μητροπολίτης είχε απευθύνει μέσα στην ιερά Σύνοδο έναν λόγο με σεξουαλικό υπονοούμενο, προς τον μητροπολίτη Γλυφάδας, λέγοντας του «να πάει να παίξει με τις κούκλες του»! Στο ίδιο δε πνεύμα (των σεξουαλικών υπονοούμενων) απάντησε αμέσως στον Ζακύνθου (μέμφοντας τον, και στιγματίζοντας τον προφανώς για «σεξουαλική ιδιαιτερότητα» και εκείνον), εκεί στη Σύνοδο, ο μητροπολίτης Αιγίου Αμβρόσιος λέγοντας του ότι «καλυτέρα να παίζει με τις κούκλες κανείς, παρά με τα στρατιωτάκια του»!!!..

6. Όσο για τον Ιερώνυμο Κοτσώνη που με ρωτάς, έχω να σου πω ότι αγνοώ τα γεγονότα της εποχής εκείνης διότι ήμουν νεαρός, σπουδαστής, μετά έκανα τη θητεία μου στον στρατό και όταν τελείωσα, το 1969, πήγα και στη σχολή κατηχητών της αποστολικής διακονίας όπου και αρίστευσα, και το πτυχίο μου μάλιστα (σε πάπυρο) το παρέλαβα από τα χέρια του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου Κοτσώνη σε ειδική τελετή στην αίθουσα συνεδριάσεων του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.. Αξέχαστες στιγμές!..

Φιλικα,

Παναγιώτης


(Από το εξαφανισμένο ιστολόγιο μου "ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ")

Δεν υπάρχουν σχόλια: