Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

Ιερά Σύνοδος: Θέλει κουρευτική μηχανή, για τον Παντελεήμονα;


Παπάς πήγε για αγιασμό και έκλεψε κουρευτική μηχανή

Τις υπηρεσίες του ως εκπρόσωπος του Θεού κλήθηκε να προσφέρει ένας ιερέας σε κατάστημα της Χαλκίδας, αλλά φαίνεται ότι τον κυρίευσε ο εξαποδός! Οση ώρα έρραινε τους πιστούς με τον αγιασμό το μάτι του έπαιζε γύρω-γύρω αναζητώντας κάτι που θα του φαινόταν χρήσιμο!

Ο ιδιοκτήτης του καινούργιου καταστήματος pet shop στην κεντρική λεωφόρο Χαϊνά της Χαλκίδας είχε στο μυαλό του να κάνει το τυπικό τελετουργικό που ακολουθείται συνήθως όταν ανοίγει ένα νέο κατάστημα, ώστε να το παρουσιάσει με κάθε επισημότητα στους συγγενείς, τους φίλους και τους πελάτες του. Γι' αυτό κάλεσε τον παπά να αγιάσει το μαγαζί του για το καλό. Πού να φανταστεί, όμως, τι θα ακολουθούσε.

Την επομένη των εγκαινίων εμφανίστηκε μια πελάτισσα με το σκυλάκι της. Εν όψει καύσωνα ήθελε η γυναίκα να το κουρέψει για να μην υποφέρει από τη ζέστη. Πρόθυμος ο καταστηματάρχης ανέλαβε να ελαφρύνει από το πλούσιο τρίχωμα το ζωάκι. Οσο κι αν έψαξε, όμως, δεν βρήκε πουθενά την κουρευτική μηχανή αξίας 1.000 ευρώ! Αρχισαν να τον ζώνουν τα φίδια, αφού πίστεψε ότι κάποιος από τους καλεσμένους είχε απλώσει το χέρι του. Για καλή του τύχη, όμως, είχε φροντίσει να εγκαταστήσει κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και έτσι ανακάλυψε τον δράστη! Ο καταστηματάρχης έμεινε με ανοιχτό το στόμα όταν είδε στο βίντεο τον 51χρονο ιερέα να κρύβει στα ράσα του τη μηχανή χωρίς κανείς να τον βλέπει!

Ετσι, κατήγγειλε την κλοπή στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας και τους παρέδωσε το οπτικό υλικό. Μόλις εκείνοι διαπίστωσαν ότι η κάμερα κλειστού κυκλώματος είχε καταγράψει τον ιερωμένο, πήγαν αμέσως στην εκκλησία όπου ιερουργούσε και του πέρασαν χειροπέδες!

Ο παπάς ακολούθησε την άγουσα προς την Εισαγγελία, χωρίς να εξηγήσει τι θα έκανε την κουρευτική μηχανή. Το πιθανότερο είναι, πάντως, ότι η Ιερά Σύνοδος θα του δείξει σε τι χρησιμεύει!


ΜΑΝΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ
www.espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: