Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΙ «ΠΑΠΑΔΕΣ»: ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ;

ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ: 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ:
«ο παπας δε ρωταει το ομοματεπωνυμο σου οταν θες να εξομολογηθεις. αρα η εξομολογηση ειναι ανωνυμη στην ορθοδοξη εκκλησια»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ Π. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ:

Δεν του είσαι καθόλου άγνωστος! Αν σε δει για πρώτη φορά, θα σε ρωτήσει σε ποιον πνευματικό πήγαινες πριν. Αν είχες άλλον, θα σε παραπέμψει πάλι σε αυτόν. Έτσι, ΚΑΙ σε ξεφορτώνεται διότι η εξομολόγηση είναι δωρεάν και του τρως το χρόνο, αλλά ΚΑΙ διατηρείται το «φακέλωμα».

Πώς άλλωστε «δούλευε» και ο εφημέριος του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, για χρόνια εξομολόγος εκεί, που αποδείχτηκε ότι ήταν πράκτορας των Άγγλων;

Πρόσφατα μάλιστα, όπως έγραψε η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, πήγε κάποιο γεροντάκι από την Αθήνα να εξομολογηθεί σε έναν παπά της επαρχίας (μακριά, για ασφάλεια, όπως νόμιζε), να εξομολογηθεί ότι πριν από πολλά χρόνια είχε διαπράξει ένα έγκλημα. Δεν ξέρω αν είπε όνομα και επίθετο στον παπά, αλλά δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί πολύ, και τον συλλάβανε οι αστυνομικοί έχοντας τον τυλιγμένο σε ένα χαρτί (με την «ομολογία» του), με γραμμένα δηλαδή όλα όσα λεπτομερώς εξομολογήθηκε πριν από λίγο στον παπα!!!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: